Dette website anvender cookies , så vi kan give dig en bedre brugeroplevelse samt nemmere adgang til dine favorit sider.
Kontakt os på tlf. +45 44 54 00 00 for rådgivning, support og service - Bemærk venligst, at vi ikke har salg til privatpersoner.

Buch & Holm historien

Den 25. november 1935 stiftede Axel Wilhelm Holm og Frederik Jørgen Buch aktieselskabet Buch & Holm A/S.

De to unge mænd fik kontakt til hinanden gennem en annonce i avisen, hvor Frederik Jørgen Buch søgte en partner og medinvestor til at starte egen virksomhed, hvis idégrundlag var at importere og sælge kirurgiske instrumenter.

Virksomhedens idégrundlag var import og salg af kirurgiske instrumenter. Axel Holm var handelsuddannet og opvokset med en far som var praktiserende læge i Fredensborg, så han kendte både til kunderne og produkterne.


Foto fra Sølvgade 34. Helt til højre ses Axel Holm

Gennem årene udvidede man med lokaler i Sølvgade 34 og 38. Fysikafdelingen med tilhørende udstilling rykkede til Gothersgade 137 og senere flyttede afdelingen for kirurgiske instrumenter til Borgergade 27B. Laboratorieudstyr i de tidlige efterkrigsår

Et andet vigtigt tiltag efter krigen var at etablere kontakt til en lang række nye tyske leverandører. Axel Holm valgte derfor som en af første at køre rundt i det krigshærgede Tyskland og etablerede kontakt til et stort antal producenter af laboratorieudstyr. På dette tidspunkt var det glasapparatur og primitive laboratorieapparater.
Der blev samtidigt ansat en ung østrigsk glasblæser, som blev starten på Buch & Holm’s glasblæseri der på sit højeste beskæftigede 5 personer.


Flytter til nye moderne lokaler i 1970

2. januar 1970 flytter Buch & Holm til 4000 m2 nye moderne lokaler i Herlev og får samlet hele virksomheden under ét tag.

 


Salgskatalog for Instrumentfabrikken ”Fysik” som Buch & Holm blev indehaver af i 1941.

I januar 1940 købte Buch & Holm firmaet instrumentfabrikken "Fysik” ved Erik Weitzmann, som producerede fysikapparatur i Hillerød. ”Fysik” havde rødder tilbage i det gamle velrenommerede firma C. Weitzmann Etablissement i Hillerød, hvis historie gik helt tilbage til 1868.

I denne perioden fik Buch & Holm samtidigt produceret en lang række fysikapparater af forskellige underleverandører. Fysikapparater fra denne periode blev mærket med et trekantet skilt med bogstaverne B H.

Samarbejdet med Erik Weitzmann stoppede i 1949 og han startede igen egen virksomhed. I 1957 blev Erik Weitzmann overtaget af Petersen og Dræby I/S, bedre kendt under navnet Podis. I 1993 overtager Müller + Sørensen aktiviteterne i Podis. I dag har Müller + Sørensen skiftet navn til Skolebutik.dk og vi har stadig et tæt og godt samarbejde med Skolebutik.dk.

Buch & Holm’s egenproduktion af fysikapparater startede omkring 1949 og kørte helt frem til sidst i 90’erne.

 Heidolph annonce fra 1971
 

 Buch & Holm leverancer i 50’erne


 

Udstilling, Buch & Holm's kirurgiske afdeling, Forsorg ’80


Kirurgiske instrumenter bliver til hjælpemidler

Buch & Holm havde sin storhedstid indenfor kirurgiske instrumenter midt i 60’erne. Sortimentet bestod primært af kirurgiske instrumenter og forbindsstoffer, som blev importeret i bulk og blev pakket i små pakninger på eget pakkeri. I denne periode benyttede hospitalerne primært flergangsartikler, som efter brug blev steriliseret i store autoklaver.


”International annonce” 1982, egenproduceret CA-3 røggasmåler.


Buch & Holm suppliers ApS

I 1975 stiftedes Buch & Holm suppliers Aps. Firmaet stod for eksporten af en lang række produkter som Buch & Holm udviklede og producerede i eget regi.

Under det registrerede varemærke TempTator blev der produceret digitale temperaturmålere i stort antal. pH-målere, ledningsevnemålere, laserudstyr og røggasmålere blev op gennem 80’erne også produceret i Herlev. Produktionen fortsatte frem til midten af 90’erne, hvor det ikke længere var rentabelt.


Britisk udstilling København, Forum, 29. september – 16. oktober 1955.


Specialanlæg til laboratorier og industri

I 50’erne etableres en egentlig industriafdeling med glasanlæg, vakuumudstyr, væskepumper m.v. Herunder skal nævnes agenturer som QVF (glasanlæg) og Edwards High Vacuum. Begge agenturer har vi stadig den dag i dag.

Op gennem 50 og 60’erne blev der produceret en lang række specialanlæg til laboratorier og industri, mange blev produceret i samarbejde med ingeniørfirmaet A. L. Andersen i Glostrup, bedre kendt under navnet ALA. Produktionen bestod primært af kundespecifikke frysetørringsanlæg, vakuuminddampere, autoklaver m.m.
Det kan nævnes, at den første samarbejdsaftale med firmaet W. Edwards & Co. (London) Ltd. blev indgået den 19. august 1947 og vi har stadig dokumentet.

 

Annonce fra starten af 70’erne. Vi har stadig Memmert varmeskabe i sortimentet!

Udstilling, Buch & Holm's geotekniske afdeling på messe, omkring 1972.
Vej-, beton- og asfalt laboratorieudstyr

I slutningen af 50’erne etableredes laboratorieudstyr til byggesektoren som en selvstændig afdeling. Buch & Holm var nærmest enerådende indenfor området i en lang årrække og det meste udstyr blev produceret i eget regi.

I løbet af årene kom der flere firmaer til bl.a. Gravquick, som Buch & Holm overtog i 2003. Gravquick blev grundlagt i 1948, men startede først området med laboratorieudstyr ultimo 60’erne. Gravquick er i dag en velfungerende division hos Buch & Holm.

I 1983 beslutter Buch & Holm som nogen af de første i branchen at gå over til EDB. Det var på det tidspunkt ikke så lige til. Der fandtes på det tidspunkt kun standardprogrammer til finans, og ikke ERP (Enterprise Resource Planning) systemer der omfattede hele virksomheden.

PC’ere fandtes ikke og med de mange data var det nødvendigt med en stor maskine (mainframe) for at få en nogenlunde diskkapacitet. Buch & Holm blev op gennem 80’erne førende i branchen med egen udviklet software, der omfattede alle gængse transaktioner i en virksomhed. Dette forspring holder vi stadig den dag i dag.

 

 

Portræt 40 x 60 cm af Axel Holm malet af Frederik Buch i de tidlige år. Maleriet hænger i vores mødelokale.

 


Buch & Holm’s allerførste lokaler lå i Skindergade 32, men disse blev efter kort tid for trange, hvorefter man flyttede til Sølvgade 36.

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henter...
Henter...